Представники Харківського національного університету внутрішніх справ – працівники, курсанти, спортсмени – на чолі з ректором навчального закладу Валерієм Сокуренком взяли участь в урочистих заходах, присвячених Міжнародному дню студентського спорту, який відзначається 20 вересня, а також відкриттю Національної універсіади України, що вперше стартувала на Харківщині.

В урочистостях, які відбулися у ПС «Фізкультурно-спортивний клуб «Локомотив»» імені Героя України Георгія Кірпи, взяли участь представники Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України, студенти, курсанти вишів зі специфічними умовами навчання, спортсмени, які представляли усі заклади вищої освіти Харківщини, в яких вони навчаються, ректори та представники керівного складу цих навчальних закладів, а також представники та спортсмени майже усіх областей України. Поздоровила усіх з Міжнародним днем студентського спорту та початком Національної універсіади України голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. Вона зазначила, що на Харківщині завжди підтримували спорт. «Я вдячна усім, хто вибрав Харківщину, щоб розпочати спортивний студентський рух. Адже Харків – студентський, Харків – спортивний, Харків завжди пишався спортсменами та їх здобутками. Дякую усім, хто сьогодні розвиває, підтримує і робить внесок у розвиток спорту. Мені дуже приємно сьогодні вітати всіх спортсменів, всіх тренерів, всіх вболівальників, які запалюють своїми емоціями, своєю підтримкою. Спортсмени всіх регіонів України будуть змагатися за право бути найсильнішими. Бажаємо їм успіху, але окремо будемо вболівати за харків’ян!».

Після завершення урочистостей розпочалися перші змагання у рамках Національної універсіади України на спортивних майданчиках Харкова. Більшість змагань універсіади відбудеться в січні наступного року на різних локаціях у регіонах країни. Переможці змагань візьмуть участь у Всесвітній універсіаді.

ВЗГ ХНУВС