Харківський національний університет внутрішніх справ з робочим візитом відвідав начальник Управління кримінального аналізу Національної поліції України підполковник поліції Денис Пефтієв.

Під час свого візиту керівник управління кримінального аналізу зустрівся з керівництвом навчального закладу, а також виступив перед курсантами старших курсів та науково-педагогічними працівниками університету. Денис Олегович поінформував присутніх про історію створення, структуру та завдання підрозділів кримінального аналізу Національної поліції України, надав перелік інформаційних ресурсів та інструменти, якими користуються аналітики у своїй роботі, навів приклади залучення працівників управління кримінального аналізу до розслідування резонансних злочинів. Під час зустрічі присутні задавали численні запитання, на які отримали вичерпні відповіді та роз’яснення.

Перший проректор університету підполковник поліції Дмитро Швець наголосив, що на теперішній час у діяльності Національної поліції  затребувані фахівці з кримінального аналізу, адже слідчими та оперативними працівниками використовуються результати кримінального аналізу під час розкриття та розслідування злочинів.

Начальник Управління та перший проректор університету провели робочу нараду з керівництвом та науково-педагогічними працівниками факультету № 4 (кіберполіції) університету, де обговорили напрями взаємодії Управління кримінального аналізу Національної поліції України та Харківського національного університету внутрішніх справ. Особливу увагу приділили практичній складовій навчання курсантів.

Декан факультету № 4 підполковник поліції В’ячеслав Марков зазначив, що Харківський національний університет внутрішніх справ готує фахівців, які за своїм рівнем підготовки можуть обіймати посади у підрозділах кримінального аналізу, а університет постійно співпрацює з різними службами та підрозділами Національної поліції України задля впровадження у навчальний процес сучасного досвіду протидії злочинності, у тому числі з використанням методів кримінального аналізу.

ВЗГ ХНУВС