У Харківському національному університеті внутрішніх справ розпочався перший етап V Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Цей конкурс традиційно починається у листопаді, і в ньому беруть участь курсанти, студенти та слухачі університету.

Перший етап складається з двох турів. У першому турі конкурсанти повинні відповісти на 40 питань, що стосуються біографії, історії написання творів, визначних подій, які відбувалися у творчому та особистому житті поета. Другий тур – це твір на вільну тему. За результатами обох турів буде визначено переможця, який візьме участь у другому, обласному етапі конкурсу.

За словами голови журі – начальника кафедри українознавства, доктора філологічних наук, професора, полковника міліції Ігоря Чорного, – за результатами попередніх років, роботи наших курсантів і студентів визнавалися одними з найкращих і отримували грамоти та дипломи на республіканському рівні. «Запорукою ж успіху для всіх конкурсантів мають стати творче натхнення та щира закоханість у творчість Великого Кобзаря», – додав Ігор Чорний.

ВЗГ ХНУВС