У Харківському національному університеті внутрішніх справ пройшли тактико-спеціальні навчання за темою: «Тактика дій за «Скандинавською моделлю» забезпечення безпеки. Локалізація групових порушень громадського порядку під час виборчого процесу».

У навчаннях взяли участь особовий склад Головного управління Національної поліції в Харківській області, Управління патрульної поліції в Харківській області, Східного територіального управління Національної гвардії України, Головного управління ДСНС в Харківській області та Харківського національного університету внутрішніх справ.

Головним завданням навчань було відпрацювати спільні практичні дії, а також взаємодію працівників поліції та інших служб МВС України під час виборів.

Тактико-спеціальні навчання включали наступні етапи: супроводження «мирної» та «агресивної» колони громадян за допомогою автомобілів та пішого порядку; тактику використання загороджувальних засобів; формування фільтраційних пунктів та порядок здійснення огляду осіб за допомогою ручних металошукачів, службових собак тощо; тактику дій поліції при затриманні пікетувальників, які потрапили у режимну зону біля умовного об’єкту (виборчої дільниці); посадку затриманих у спецавтомобіль та їх вивіз за територію виборчої дільниці.

ВЗГ ХНУВС