Перший шаховий турнір «Кубок Слобожанщини», який був організований Харківською обласною федерацією шахів та проходив за підтримки голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної завершено. Близько 120 шахістів різного віку змагалися у 15 різних категоріях. Окрім медалей та кубків на переможців чекали й цінні призи – планшети, ноутбуки та ін. Нагороди вручив президент Харківської обласної федерації шахів, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ (2012-2015 рр.) Сергій Гусаров.

За результатами змагань перемогу отримав міжнародний гросмейстер, олімпійський чемпіон, чемпіон Європи Олександр Моісеєнко, ІІ місце посів міжнародний гросмейстер, срібний призер Всесвітніх інтелектуальних ігор, чемпіон України Валерій Авескулов, на ІІІ місці переможець та призер багатьох міжнародних турнірів Олександр Голощапов. Переможцем у номінації «Кращий серед ветеранів від 50 до 65 років» став міжнародний гросмейстер, чемпіон України (1985, 1988 рр.), переможець та призер багатьох міжнародних турнірів Валерій Невєров. Вони отримали у подарунок від організаторів ноутбуки.

Майстри спорту міжнародного класу з шахів В'ячеслав Борисенко та Володимир Михайліченко, які посіли четверте та п’яте  місце на турнірі, отримали планшети. Такі ж подарунки вручили переможцям у номінаціях «Краща серед жінок», «Кращий серед ветеранів від 65 років і старше», «Кращий серед шахістів районів області та міст обласного значення», «Краща серед дівчат до 12 років».

Кубок глядацьких симпатій дістався восьмирічному Тихону Черняєву – одному з наймолодших учасників змагань.

ВЗГ ХНУВС