За підтримки Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Харківським національним університетом внутрішніх справ спільно з Головним управлінням Національної поліції в Харківській області проводиться щорічне опитування громадської думки мешканців м. Харкова та Харківської області «Публічна безпека та довіра до правоохоронних органів». Його мета – виявити місцеві проблеми безпеки та дізнатися як жителі оцінюють роботу  правоохоронних органів.  Опитування охоплює близько 4,5 тис. осіб в усіх районах області й проводиться шляхом індивідуального інтерв’ю за місцем проживання та за допомогою інтернет-опитування.

Для проведення статистичного аналізу отриманих даних на належному рівні потрібно спеціалізоване програмне забезпечення, яке в Україні здійснюється за допомогою програмного пакету SPSS – одним із найпоширеніших у світі. Переважна більшість соціологічних установ України використовує саме цей програмний пакет. З огляду на те, що його інтерфейс перекладений і не потребує знання іноземної мови, він може використовуватись будь-якими вітчизняними фахівцями.

Саме такий програмний пакет PS IMAGO Pack IBM SPSS Statistics  та сертифікат із кодом до нього передав Харківському національному університету внутрішніх справ Голова КМЄС в Україні пан Кястутіс Ланчінскас. Окрім базових необхідних модулів пакет включає додаткові можливості для поглибленого статистичного аналізу. Його придбано з постійною безстроковою ліцензією, яка не потребує щорічного поновлення. Це програмне забезпечення потрібно також для реалізації програми, затвердженої рішенням Харківської обласної ради, і в якій також бере участь Харківський національний університет внутрішніх справ, – «Стратегічні напрями забезпечення публічної безпеки і порядку на території Харківської області на 2018–2019 роки». Вона  базується на консультаціях з громадою, зокрема на даних щорічного опитування, яке проводиться ХНУВС, та містить механізми інтегрування думки громадськості в діяльність правоохоронних органів.

Під час перебування в університеті представники Консультативної місії ЄС ознайомилися з матеріальною базою навчального закладу, оглянули спортивні майданчики, навчально-тренувальні полігони та ін.

ЗГ ХНУВС