З нагоди 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та Дня Перемоги на території Національного меморіального комплексу «Висота маршала І. С. Конєва» відбулися урочисті заходи, в яких взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, прокурор Харківської області Юрій Данильченко, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, начальник ГУ МВС у Харківській області Анатолій Дмитрієв, керівництво Харківського національного університету внутрішніх справ ­­– ректор Сергій Гусаров, радник ректора Олександр Бандурка, ректори інших вищих навчальних закладів Харкова, представники загальноосвітніх шкіл, вихованці Ліцею міліції, представники громадських організацій, Харківської єпархії Української православної церкви та ін.

Саме з цієї висоти почалася велика військова операція у 1943 році, одним з переможних етапів якої стало повне й остаточне визволення Харкова від фашистських окупантів.

Ректор, представники університету, курсанти та студенти поклали квіти до меморіального комплексу та вшанували пам'ять героїв-визволителів хвилиною мовчання. За словами курсанта 3-го курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства Андрія Русакова, такі свята як День Перемоги, піднімають бойовий дух, патріотичні почуття і сприяють консолідації суспільства. «Без минулого немає майбутнього, – упевнена Богдана Веремчук – курсант 2-го курсу навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів кримінальної міліції. – Це мій моральний обов’язок прийти і вшанувати пам'ять тих героїв, які віддали найдорожче – своє життя для того, щоб ми жили в мирі, злагоді».

Для усіх відвідувачів пам’ятної висоти цього дня грав духовий оркестр університету, виконуючи усім з дитинства добре відомі пісні, марші та музичні композиції воєнних часів.

 

ВЗГ ХНУВС