Представники Харківського національного університету внутрішніх справ на чолі з ректором – Заслуженим юристом України, доктором юридичних наук, професором, генералом поліції третього рангу Валерієм Сокуренком провели зустріч з учнями випускних класів загальноосвітніх шкіл міста Чугуїв Харківської області, а також учнями ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Патріот» Харківської обласної ради.

Зустріч відбулася в «Культурному центрі «Імідж». Присутнім продемонстрували відеоролики та фільм про університет, надали рекламну друковану продукцію. Школярів та представників місцевої громади музичними композиціями та маршами зустрічав духовий оркестр університету. Представники всіх факультетів вишу продемонстрували спеціальну техніку, що використовується в діяльності поліції.

Зібравшись у залі, усіх учасників заходу від імені Чугуївського міського голови Галини Мінаєвої привітала заступник Чугуївського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Вінник. Вона подякувала керівництву університету за чудово організований захід для молоді Чугуївщини, за увагу, яку виш приділяє роботі з молоддю, знайомить з професією правоохоронця, піднімаючи престиж вітчизняної освіти. Вона наголосила на важливості проведення таких зустрічей для юнаків і дівчат, які обирають професію. «Харківський національний університет внутрішніх справ – відомий заклад вищої освіти, навчатися в якому мріють багато хлопців і дівчат, – підкреслила Тетяна Свиридівна. – І сьогодні чудова нагода дізнатися більше про університет, познайомитися зі спеціальностями, пов’язаними з правоохоронною діяльністю та дізнатися про вимоги до кандидатів на навчання. Навчатися у такому виші цікаво і надзвичайно престижно, адже з його стін виходять справжні фахівці своєї справи, патріоти України, які стоять на захисті закону, прав і свобод співгромадян».

Звертаючись до присутніх, Валерій Васильович зазначив, що доля країни залежить від небайдужих людей, патріотів своєї держави. Саме в дусі патріотизму та кращих національних традицій в університеті виховуються курсанти та студенти. «У вас блискучі перспективи, кожний з вас може досягти висот, – сказав Валерій Васильович. – Необхідне лише бажання – бажання вчитися, працювати над собою, долати перешкоди на шляху до своєї мети. До нас завжди приходять навчатися найкращі, тож чекаємо на вас – молодих, розумних, енергійних». Валерій Васильович подякував представникам освіти за якісні знання, які вони дають школярам, та зазначив, що виховувати справжніх патріотів України – спільна справа. Усе починається з сім’ї, потім до цього процесу долучається школа, виш. «Саме життя підказує, що так має бути, – наголошує Валерій Васильович, – тому й головні пріоритети університету це – захист прав і свобод громадян; патріотичне виховання; чесність, порядність, справедливість; виховання корпоративного поліцейського духу; формування нульової толерантності до корупції; якісні знання; практична спрямованість навчання; володіння ІТ-технологіями; поглиблене вивчення іноземних мов; шанування національних традицій; здоровий спосіб життя; розвиток матеріально-технічної бази навчального закладу».

Працівники університету розповіли присутнім про історію та досягнення навчального закладу, його структуру, особливості підготовки, умови навчання, побут та дозвілля курсантів і студентів. Було презентовано всі факультети та спеціальності, яким навчають в університеті, в тому числі і факультет № 6, де навчаються студенти вишу за кошти фізичних та юридичних осіб. В університеті діє кафедра військової підготовки, навчаючись на якій студенти можуть отримати військову спеціальність.

Спортсмени університету – курсанти та слухачі магістратури, спілкуючись із молоддю, зазначили, що фізичній підготовці майбутнього поліцейського в університеті приділяється велика увага. Фізичні випробування, які проходять абітурієнти, вступаючи до вишу, є важливою частиною вступних іспитів і готуватися до них необхідно заздалегідь. Більш детально ознайомитися з вимогами можна на сайті університету в рубриці «Абітурієнту». Представники кафедри також підкреслили, що багато курсантів та студентів, які навчаються у виші, професійно займаються спортом, мають значні досягнення. Серед них багато чемпіонів України, Європи та світу з кікбоксингу, тайського боксу, самбо, дзюдо, легкої атлетики та ін. В університеті діє багато спортивних секцій, створені й успішно виступають університетські команди з ігрових видів спорту – волейболу, баскетболу, футболу. Нещодавно футбольна команда «Універ-Динамо» стала переможцем футбольного турніру «Кубок Міністра внутрішніх справ», обігравши багатьох сильних суперників.  Тож, кожний, хто вступить до Харківського національного університету внутрішніх справ, зможе продовжити займатися улюбленим видом спорту.

Завершилася зустріч виступом курсантського підрозділу барабанщиць та колективу художньої самодіяльності університету.

ВЗГ ХНУВС