Ректор Харківського національного університету внутрішніх справ генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко взяв участь у форумі «Гендерна політика МВС: рівні можливості кожному», який проходив у м. Київ. Під час форуму виступили заступник Міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук, Урядовий уповноважений з питань гендерної політики Катерина Левченко, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук, Почесний Посол ООН в галузі народонаселення Маша Єфросініна, заступник голови Національної поліції Костянтин Бушуєв, заступник голови Державної прикордонної служби Василь Серватюк, начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій, Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, голова Консультативної місії ЄС Кястутіс Ланчінскас, Надзвичайний і Повноважний Посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьом, міжнародні партнери та представниці органів системи внутрішніх справ.

Як зазначила заступник Міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук, мета форуму – надихнути один одного, підняти проблемні питання та знайти шляхи їх вирішення. «Ми хочемо, щоб на всіх щаблях системи внутрішніх справ люди зрозуміли, що політика рівних можливостей – фундаментальна основа діяльності МВС», – підкреслила заступник Міністра. Вона повідомила, що сьогодні у системі органів внутрішніх справ працюють понад 22% жінок. «Лише протягом цього року ми відкрили більше 450 посад, на які раніше жінки не могли претендувати. Сьогодні ми маємо жінку-керівника кінологічної служби, жінку-водолаза, першу жінку-генерала Національної поліції», – додала Тетяна Ковальчук.

Заступник глави МВС зауважила, що політика рівних можливостей – це, ні в якому випадку, не про перевагу жінок над чоловіками та надання їм привілеїв лише за ознакою статі. «Гендерна політика – це, перш за все, про рівний доступ до можливостей. Кожен має бути вільним у своєму виборі.

Під час заходу п`ять представниць правоохоронних органів отримали відзнаки Верховної Ради та МВС.

Форум відбувся за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні та за участі Української асоціації представниць правоохоронних органів.

Матеріал підготовлено ВЗГ ХНУВС

за інформацією Департаменту комунікації МВС України