Широкий просвітницький захід провели представники Харківського національного університету внутрішніх справ на майдані Свободи у День Захисника України та День українського козацтва.

Офіцери, курсанти, студенти, слухачі кафедри військової підготовки поспілкувалися з харків’янами, розповіли про навчальний заклад, познайомили з факультетами та спеціальностями, за якими готують фахівців для Національної поліції України. Представники університету наголошували на тому, що навчальний заклад має не тільки потужний науково-педагогічний колектив, але й хорошу матеріально-технічну базу, яка дозволяє молодій людині сумлінно навчатися, займатися науковою діяльністю, спортом, брати участь у художній самодіяльності, розвивати свої здібності й таланти. Курсанти та студенти університету забезпечені сучасними гуртожитками, на території університету розташовані кафе, їдальні.

Університет співпрацює з багатьма поліцейськими навчальними закладами світу, обмінюється досвідом та залучає до викладання іноземних фахівців. Українські поліцейські – випускники університету несуть службу й у складі міжнародних миротворчих місій, надаючи допомогу громадянам інших держав. Бути правоохоронцем – престижно! Це професія для сильних духом, вольових, цілеспрямованих, патріотично налаштованих молодих людей із високим почуттям справедливості, відповідальності та поваги до закону.

Усі бажаючі мали змогу ознайомитися з валізою криміналіста та спеціальними засобами, що знаходяться на озброєнні у підрозділах поліції, серед яких шоломи, щити, гумові кийки, бронежилети, нарукавники, наколінники тощо. На згадку про університет відвідувачі отримали інформаційно-іміджеву продукцію університету, більше дізналися про науку дактилоскопію, пройшли процедуру зняття відбитків пальців, фотографувались у спеціальних засобах та ін.

ВЗГ ХНУВС