Представник Харківського національного університету внутрішніх справ провідний науковий співробітник відділу організації наукової роботи, кандидат юридичних наук Володимир Чумак взяв участь у дводенному тренінгу Школи з прав людини, який проходив у м. Вінниця. Тренінг проводився Координатором проектів ОБСЄ в Україні спільно з Верховним Судом України, Інститутом з прав людини за фінансової підтримки Міністерства Міжнародних справ Канади (Global Affairs Canada) у межах проекту «Гарантування та дотримання прав людини при здійсненні правосуддя».

Під час тренінгу були висвітлені актуальні питання захисту права на мирне володіння майном, дотримання права на захист персональних даних з урахуванням практики Європейського суду з прав людини. Програма тренінгу передбачала можливість більше дізнатися про права та свободи людини, гарантовані Конвенцією, про практику Європейського суду з прав людини у контексті захисту прав національних меншин, про навички правового захисту шляхом вирішення навчальних кейсів.

Заняття проводили досвідченні викладачі: Валерія Володимирівна Лутковська – Уповноважена Верховної Ради України з прав людини (омбудсман) (2012–2018 рр.), представники Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

За результатами тренінгу його учасники отримали Сертифікати учасника Школи з прав людини ОБСЄ.

ВЗГ ХНУВС