Старший викладач кафедри кібербезпеки факультету № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ майор поліції Олексій Рвачов провів для учнів 11-х класів Харківської загальноосвітньої школи № 131 профілактичну лекцію з протидії торгівлі людьми.

Під час лекції старшокласники дізналися про основні форми торгівлі людьми, які права людини порушуються під час цієї злочинності діяльності, шляхи втягнення потерпілих та групи ризику. Разом з учнями Олексій Рвачов розглянув стереотипи та міфи у сфері торгівлі людьми.

Школярі також дізналися про загальні поради для поїздки за кордон, номери національних безкоштовних «гарячих ліній» з питань попередження та протидії торгівлі людьми: з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації – 0 800 500 335 (зі стаціонарних телефонів), 116 123 (з мобільних телефонів); з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів – 527.org.ua (електронні консультації), 0 800 505 501 (зі стаціонарних телефонів), 527 (з мобільних телефонів); національна дитяча «гаряча лінія» – 0 800 500 225 (зі стаціонарних телефонів), 116 111 – з мобільних телефонів.

Захід було проведено з нагоди відзначення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, започаткованого Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та візуалізації проблеми на глобальному рівні.

ВЗГ ХНУВС