Для студентів ПЗдмс-17-1 групи 2 курсу факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ доцент кафедри правового забезпечення господарської діяльності кандидат юридичних наук Ірина Василько та доцент кафедри правового забезпечення господарської діяльності керуючий партнер, адвокат, кандидат юридичних наук Андрій Котляр провели бінарне заняття з навчальної дисципліни «Господарське право» на тему «Ексклюзивність у господарських договорах».

Лектори роз’яснили основні положення стосовно особливостей договорів, сторін, прав, обов'язків та відповідальності. Адвокат пояснив право на ексклюзивність в контексті норм ст. 42 та ст. 43 Конституції України, Цивільного кодексу України та Господарського кодексу України стосовно ексклюзивності у господарських договорах. Він підкреслив, що чинне законодавство дозволяє свободу договору, яка повинна керуватися принципом розумності, а щодо ексклюзивності, то вона стосується лише учасників, між якими укладено договір.

Студенти ознайомилися з судовими справами, дізналися про результати їх вирішення та узагальнену судову практику з питань ексклюзивності в господарських договорах.

ВЗГ ХНУВС