У Харківському національному університеті внутрішніх справ розпочали роботу курси підвищення кваліфікації для керівного складу кримінального блоку органів та підрозділів Національної поліції України та науково-педагогічних працівників кафедр оперативно-розшукової спрямованості закладів вищої освіти.

До слухачів курсів звернувся перший заступник Голови Національної поліції України – начальник кримінальної поліції генерал поліції другого рангу В’ячеслав Аброськін. Він наголосив на практичній складовій навчальної програми курсів: «Будемо розглядати те, з чим стикаємося кожного дня у своїй роботі. Це й питання протидії злочинності організованих формувань, мінімізація впливу злочинності на соціально-економічну та кримінальну сферу, попередження та розкриття злочинів за допомогою передових інноваційних технологій, а також обмін досвідом, новими напрацюваннями та досягненнями  у роботі підрозділів».

Програма курсів розрахована на п’ять навчальних днів та передбачає розгляд актуальних аспектів діяльності кримінальної поліції Національної поліції України, таких як першочергові оперативно-розшукові заходи та слідчі дії після вчинення особливо тяжких злочинів, взаємодія між правоохоронними органами у розкритті злочинів, внутрішньовідомча координація роботи підрозділів Національної поліції України, інформаційно-аналітичне супроводження розкриття тяжких та особливо тяжких злочинів підрозділами оперативно-технічних заходів, залучення можливостей підрозділів оперативно-технічних заходів щодо застосування комплексу «Cellebrite UFED», методи і способи документування цифрових доказів, правила виявлення, вилучення та огляду електронно-обчислювальної техніки. До проведення занять залучені керівники та представники департаментів кримінального блоку Національної поліції України, зокрема начальник Департаменту карного розшуку генерал поліції третього рангу Сергій Тіхонов, начальник Департаменту оперативно-технічних заходів генерал поліції третього рангу Михайло Кузнєцов, начальник Департаменту кіберполіції генерал поліції третього рангу Сергій Демедюк.

Ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, звертаючись до присутніх, подякував керівництву МВС, Національної поліції України за високу довіру до Харківського національного університету внутрішніх справ, де проходитимуть курси підвищення кваліфікації. Він зазначив, що колектив університету, згідно пріоритетів, визначених керівництвом МВС та Національної поліції, активно впроваджує в освітній процес практичну складову. І це стосується не тільки курсантів, але й професорсько-викладацького складу вишу, представники якого проходять стажування в практичних підрозділах. Курси підвищення кваліфікації – це чудовий привід практикам і науковцям обмінятися думками, досвідом, напрацюваннями, підвищити рівень знань. 

Наприкінці  курсів буде підбито підсумки – усі слухачі пройдуть тестування, яке, запевнив ректор університету, буде проведено максимально об’єктивно та неупереджено.

ВЗГ ХНУВС