Доцент кафедри соціології та психології факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ, кандидат психологічних наук Яна Пономаренко прийнята до Української асоціації представниць правоохоронних органів (УАППО). 15–17 листопада у Києві проходить перша конференція асоціації за темою «Сприяння забезпеченню рівних можливостей для жінок і чоловіків у правоохоронних органах України».

У конференції беруть участь: Тетяна Ковальчук – заступник Міністра внутрішніх справ; Руслан Кац – радник Посольства Канади в Україні; Іванна Климпуш-Цинцадзе  – віце-прем’єр-міністр  України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції; Катерина Левченко – Урядова уповноважена з питань гендерної політики Кабінету Міністрів України; Ліса Лафреньє – інспектор-представник Служби поліції в Саскатуні, радник Канадської поліцейської місії в Україні; Енн Кейт Педерсон – радник з навчання та співпраці з громадою, КМЄС та інші доповідачі.

Під час конференції будуть розглядатися питання особистого лідерства, зокрема, роль сприйняття та упередженості, дослідження лідерства як процесу, психологічне здоров'я в правоохоронній діяльності та ін. Консультанти програми підтримки психологічного здоров’я поліцейських розкажуть про вплив роботи в правоохоронних органах на психологічне здоров'я. Учасники дізнаються про техніки виявлення стресу, про подолання та боротьбу з особистим стресом, про механізми допомоги особам, які зазнають високого рівня стресу під час роботи. Завершиться перша конференція УАППО роботою в комітетах.

ВЗГ ХНУВС