Харківський національний університет внутрішніх справ бере активну участь у волонтерській роботі, допомагаючи переселенцям із зони АТО та їхнім дітям, які мешкають у модульному містечку по проспекту 50-річчя СРСР. За словами начальника  відділу соціально-гуманітарної роботи Наталії Машніцької, діти потребують допомоги від кожного з нас: «Ніхто не має права бути байдужим і залишатися в стороні. Якщо ми маємо можливість допомогти, то ми повинні це зробити», – говорить Наталія Машніцька.

Представники відділу соціально-гуманітарної роботи допомагали  одягом, іграшками. Тепер планують допомогти у соціальній адаптації дітей – залучити їх до занять в університетських гуртках. Батьки із радістю сприйняли таку пропозицію та й бажаючих серед дітей, більшості з яких від 4 до 14 років, –  виявилося чимало. Перші заняття відбулися у хореографічному та художньому гуртках, і вони усім дуже сподобалися.

«Сьогодні усі хвилюються за долю нашої країни: і дорослі, і діти, – говорить Анастасія Науменко, інспектор відділу соціально-гуманітарної роботи. – Заняттями творчістю ми намагаємося відволікти увагу дітей від не дитячих проблем, надаємо їм можливість відчувати себе дітьми: бути радісними, усміхненими і щасливими».

Найближчим часом працівниками відділу планується організувати для батьків і працівників університету концерт, підготовлений дітьми, а також виставку малюнків та інших творчих робіт.

 

ВЗГ ХНУВС