У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи. На великому плацу зібрався особовий склад університету, а також випускники старших класів загальноосвітніх шкіл Харкова, студенти коледжів, військових ліцеїв, Ліцею «Правоохоронець», вчителі та батьки майбутніх вступників. Перед початком заходів молодь мала можливість отримати необхідну та корисну інформацію щодо факультетів університету та спеціальностей, ознайомитися з інформаційно-іміджевою продукцією, стендами навчальних підрозділів вишу, отримати консультації щодо вступних випробувань, можливості навчатися на підготовчому відділенні та отримати військову спеціальність, закінчивши кафедру військової підготовки. Майбутні абітурієнти також дізналися ще про одну послугу, якою вони можуть скористатися – дистанційне навчання для підготовки до здачі ЗНО.

Під час заходів з нагоди Дня Гідності та Свободи, які відбулися на великому плацу університету, до присутніх звернувся ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, який привітав усіх з урочистою подією. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх героїв, які ціною власного життя у різні роки виборювали свободу та незалежність. Молодь також із захопленням спостерігала за стройовим вишколом майбутніх правоохоронців, та переконалась, що в університеті не тільки опановують спеціальні науки, але й активно займаються спортом, виступають у колективах художньої самодіяльності, знають та цінують історію своєї країни та українського народу. Кожний факультет навчального закладу підготував театралізовану постановку, що відображала складний і непростий шлях, який подолав український народ, відстоюючи своє право на гідність, свободу та незалежність. Взяли участь у заході та поспілкувалися з юнаками і дівчатами, які мріють стати поліцейськими, голова Громадської ради при МВС України, голова громадської спілки «Центр запобігання та протидії корупції», радник Міністра внутрішніх справ України Володимир Мартиненко та начальник відділу запобігання корупції Управління запобігання корупції та проведення люстрації МВС України Сергій Яременко.

Після урочистостей з молоддю, їх батьками та вчителями у лекційній залі вишу зустрівся проректор університету Михайло Бурдін, який ознайомив з особливостями вступної кампанії та відповів на всі запитання. Також було проведено ознайомчу екскурсію. Юнаки та дівчата відвідали кафедру вогневої підготовки, спеціалізовані аудиторії, навчальні полігони, спортивні комплекси, стадіон «Динамо-Арена», музей університету, ознайомилася з умовами проживання курсантів-першокурсників.

ВЗГ ХНУВС