Відбулася творча зустріч курсантів Харківського національного університету внутрішніх справ з ветераном карного розшуку, полковником міліції у відставці В’ячеславом Картавих. У заході також взяли участь проректор університету Олександр Бакумов, голова Громадської організації «Об’єднання ветеранів ОВС ХНУВС» Сергій Кацалап. Вони наголосили, що такі зустрічі молоді з досвідченими фахівцями надзвичайно важливі, адже безцінний досвід ветеранів допомагає зберегти найкращі традиції, закладені попередніми поколіннями правоохоронців, і, які допомагають виховати  молоде покоління фахівців, для яких захист прав і свобод людини, Закон і справедливість є сенсом життя.

В’ячеслав Картавих презентував свою нову книгу «По законам кримінального світу», в якій В’ячеслав Іванович, висвітлює тему кримінального світу, конкретизує та описує життя й поведінку «Злодіїв у законі» у в’язниці та на свободі.

В’ячеслав Іванович 35 років свого життя присвятив службі у карному розшуку, колишній начальник Московського РВ УМВС України в Харківській області. На його особистому рахунку більше 500 розслідуваних злочинів, близько ста ліквідованих організованих злочинних груп, сотні затриманих злочинців.

Після виходу на заслужений відпочинок В'ячеслав Іванович зайнявся творчою діяльністю, використовуючи свій професійний та життєвий досвід. В'ячеслав Іванович – почесний член Союзу письменників України, автор та співавтор багатьох літературних творів, Президент благодійного фонду по попередженню наркоманії, СНІДу та насильства «Врятуй і збережи».

Під час зустрічі курсанти ставили багато запитань автору і стосовно творчості, і професійної діяльності. Вони висловили вдячність автору за цікаву й змістовну зустріч, побажали миру, добра та нових творчих проектів.

ВЗГ ХНУВС