Напередодні Дня Збройних Сил України представники Харківського національного університету внутрішніх справ на чолі з ректором вишу Заслуженим юристом України, доктором юридичних наук, професором, генералом поліції третього рангу Валерієм Сокуренком відвідали Ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою «Патріот», поздоровили колектив із професійним святом, поспілкувалися з вихованцями Ліцею. Начальник Ліцею заслужений працівник освіти України, полковник Сергій Городецький подякував ректору та працівникам університету за увагу до Ліцею, зазначивши, що між навчальними закладами давно склалися добрі партнерські стосунки. Багато хто з випускників Ліцею обрав професію поліцейського. Вони сьогодні навчаються в університеті, опановуючи спеціальності, необхідні для служби в лавах Національної поліції. Сергій Леонідович також наголосив, що вперше до Ліцею поспілкуватися з молоддю приїхав особисто ректор вишу. Такий високий рівень представництва надзвичайно важливий для молоді. Сергій Леонідович, користуючись нагодою, запропонував ректору університету подовжити угоду про співпрацю, яка існує між навчальними закладами, а також вручив Валерію Васильовичу Подяку за плідну співпрацю та значок випускника Ліцею «Патріот». Подякою Ліцею також був відзначений і декан факультету № 4 (кіберполіції) ХНУВС підполковник поліції В’ячеслав Марков.

Звертаючись до ліцеїстів, ректор університету згадав свої роки навчання у Суворівському військовому училищі, а згодом – у Київському вищому загальновійськовому командному училищі імені М. В. Фрунзе, товаришів, з якими навчався, традиції, які існували в навчальних закладах, життєві та професійні принципи, яких він і досі дотримується у своїй діяльності. Валерій Васильович зазначив, що Харківський національний університет внутрішніх справ також має власні традиції і багаторічну історію, знати й шанувати яку навчають курсантів і студентів вишу. Він буде радий бачити серед майбутніх курсантів і студентів нинішніх вихованців Ліцею «Патріот», адже переконаний, що Харківський національний університет внутрішніх справ – найкращий: постійно розбудовується матеріально-технічна база, відкриваються сучасні аудиторії для занять, спеціалізовані класи, навчально-тренувальні полігони, спортивні комплекси та майданчики. Триває будівництво нового дев’ятиповерхового гуртожитку, покращуються умови проживання у приміщеннях, де сьогодні мешкають курсанти. Багато уваги приділяється навчальній, науковій, виховній та спортивно-масовій діяльності.

Валерій Васильович побажав ліцеїстам міцного здоров’я, бути сильними, мужніми, небайдужими, допомагати батькам, рідним, друзям, постійно працювати над собою й тоді життя в кожного буде цікавим, змістовним і щасливим. Також ректор запросив ліцеїстів до університету на День відкритих дверей.

Під час зустрічі працівниками факультету кіберполіції було проведено вікторину для ліцеїстів з інформаційної безпеки. Переможців конкурсу відзначили пам’ятними подарунками. Відбулися й виступи колективів художньої самодіяльності Ліцею та університету після закінчення яких працівники вишу ознайомили юнаків і дівчат з факультетами та спеціальностями, за якими готують майбутніх поліцейських. Кожний факультет підготував власну презентацію, курсанти відповідали на численні запитання, розповідали про навчання, про переваги та особливості спеціальності, яку вони обрали, про те, як проводять дозвілля, займаються спортом та багато іншого, а також запросили ліцеїстів вступати до університету.

ВЗГ ХНУВС