Доцент кафедри соціології та психології факультету № 6 кандидат психологічних наук Яна Пономаренко та доцент кафедри соціальних та економічних дисциплін факультету № 2 кандидат соціологічних наук Наталія Бобро відвідали науково-практичний захід, присвячений сучасному розумінню маскулінності та ставленню чоловіків до ґендерних стереотипів і насильства щодо жінок в Україні.

Результати дослідження маскулінності як концепції чоловічої культури мають практичну спрямованість, оскільки вони сприяють розумінню процесів становлення та формування чоловічої ідентичності. Аналітичні висновки дослідження допомагають у вирішенні таких соціальних проблем, як удосконалення системи освіти та системи охорони здоров’я, покращення політики ринку праці для працюючих, які мають сімейні обов`язки, підвищення соціально-демографічної ситуації та ін.

Представники університету ознайомилися з результатами дослідницької роботи та звіту, які були проведені Українським центром соціальних реформ на замовлення UNFPA, Фонду ООН в галузі народонаселення за сприяння Департаменту з питань міжнародного розвитку Уряду Об'єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії (UK DFID).

Презентація результатів дослідження відбулася на базі Центру гендерної культури, яку представила провідний науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень НАНУ ім. М.В. Птухи кандидат економічних наук Гання Герасименко.

Захід пройшов у рамках акції 16 днів проти ґендерно зумовленого насильства та проекту «Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні», який реалізується UNFPA.

Набуті знання та практичні висновки щодо досліджуваного явища, набуті викладачами університету, будуть впроваджувати в освітній процес під час підготовки курсантів та студентів вишу, а також будуть висвітлені в навчальних дисциплінах та враховані під час розробки просвітницьких матеріалів для здобувачів вищої освіти для підвищення їх обізнаності з питань гендерно-зумовленого насильства.

Після закінчення наукового заходу Наталія Бобро та Яна Пономаренко отримали друковані екземпляри дослідницького видання.

ВЗГ ХНУВС