У Харківському національному університеті внутрішніх справ у рамках Тижня права проведено бінарне заняття з навчальної дисципліни «Податковий менеджмент», під час якого було розглянуто питання оподаткування окремих видів доходів фізичних осіб. Для студентів, які навчаються за освітньою програмою «Фінанси, банківська справа та страхування (фінансова безпека та фінансові розслідування)», заняття провели начальник Східної Об’єднаної державної податкової інспекції м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області Наталія Свєтош та науково-педагогічні працівники кафедри економіки та фінансів факультету № 6 університету.

Під час лекції студенти отримали інформацію про порядок нарахування податку на доходи фізичних осіб та про основи декларування доходів громадянами. Також студенти дізналися про те, як скористатися правом на податкову знижку за попередній (звітний) рік до кінця поточного року, про останній термін надання декларації про доходи для отримання податкової знижки тощо.

Після закінчення заняття студенти отримали відповіді на актуальні запитання оподаткування та можливості проходження виробничої практики, а також подальшого працевлаштування в органах Державної фіскальної служби. 

ВЗГ ХНУВС