У Харківському національному університеті внутрішніх справ у рамках Всеукраїнського фестивалю науки та з нагоди відзначення професійного свята працівників науки – Дня науки, Науковим товариством курсантів і студентів університету проведено ХХІІ науково-практичну конференцію курсантів і студентів «Актуальні проблеми сучасної науки і правоохоронної діяльності». Ця конференція вже стала традиційною для курсантів і студентів навчального закладу, які лише починають торувати власний шлях у науку. Також у ній взяла участь студентська молодь інших вищих навчальних закладів Харкова, Дніпропетровська, Львова, Сум.

Відкрив конференцію перший проректор університету, доктор юридичних наук, професор Олександр Головко. Він побажав усім учасникам конференції плідної роботи, а також відзначив актуальність обраних тем. Олександр Головко зазначив, що університет як науковий заклад зобов’язаний поєднувати освітянську і наукову діяльність, адже без науки освітній заклад не має майбутнього. Велике значення у формуванні молодих науковців відіграє їх участь у конференціях, семінарах, круглих столах, конкурсах, олімпіадах, які проходять як у Харківському національному університеті внутрішніх справ, так і в інших вищих начальних закладах та установах. Участь курсантів та студентів у таких науково-практичних заходах розвиває їх ораторські здібності, навчає відстоювати свою точку зору під час дискусій, спонукає до продовження навчання у магістратурі та ад’юнктурі після закінчення університету, а також позитивно впливає на формування нової когорти науковців.

Голова Наукового товариства курсантів і студентів,слухач магістратури факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства Харківського національного університету внутрішніх справ Юрій Петренко зазначив, що Наукове товариство курсантів і студентів активно допомагає в організації участі майбутніх фахівців у наукових конференціях, сприяє зміцненню молодіжних наукових зв’язків. Так, у нинішньому навчальному році курсанти і студенти університету брали участь у Міжнародному конкурсі на звання кращого знавця української мови імені Петра Яцика, у IV Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт із природничих, технічних та гуманітарних наук, де здобули призові місця.

Щорічно найактивніші члени наукового товариства беруть участь у конкурсі на здобуття стипендії Харківського міського голови «Обдарованість», що присуджується курсантам і студентам міста за успіхи у навчанні та науковій діяльності. Зокрема, у 2014 році відповідну стипендію отримали курсант 3-го курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства Ельвіра Ліщина та курсант 3-го курсу навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів кримінальної міліції університету Геннадій Турко.

Проведенням щорічної науково-практичної конференції курсантів і студентів «Актуальні проблеми сучасної науки і правоохоронної діяльності» університет засвідчує величезні потенціальні можливості у координації наукових розробок з найактуальніших питань правової теорії.

Робота конференції проходила в режимі пленарного засідання, а також у восьми секціях. По закінченні наукового заходу доповідачі отримали сертифікати учасника конференції та збірник тез.

 

ВЗГ ХНУВС