У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися урочисті заходи з нагоди Дня вшанування пенсіонерів та ветеранів МВС України та Національної поліції України. У заході взяли участь представники керівного складу Харківського національного університету внутрішніх справ на чолі з ректором навчального закладу, Заслуженим юристом України, генералом поліції третього рангу Валерієм Сокуренком, працівники ГУНП в Харківській області на чолі з начальником генералом поліції третього рангу Олегом Бехом,  народний депутат України чотирьох скликань, академік Національної академії правових наук України, Заслужений юрист України, ректор ХНУВС 1992–2003 та 2010–2012 років, генерал-полковник міліції Олександр Бандурка, народний депутат України двох скликань, перший заступник Міністра внутрішніх справ України – начальник головного штабу 2003–2005 років, член-кореспондент Національної академії правових наук України, заслужений юрист України, генерал-полковник міліції Сергій Гусаров, Міністр внутрішніх справ України 2001–2003 років, заступник Секретаря РНБОУ 2003–2005 років, генерал-полковник міліції Юрій Смирнов, начальник ГУ МВС України в Харківській області 2010–2011 років генерал-майор міліції Михайло Мартинов, начальник ГУ МВС України в Харківській області 2013–2014 років генерал-майор міліції Олег Демченко, пенсіонери та ветерани МВС України та Національної поліції України,  курсанти університету.

Слід зазначити, що за ініціативою ректора університету День вшанування пенсіонерів та ветеранів МВС України та Національної поліції України відбувається спільно з ГУНП в Харківській області. Усі присутні, перш за все, вшанували хвилиною мовчання своїх колег, які загинули, виконуючи службовий обов’язок, та поклали квіти до пам’ятника загиблим правоохоронцям. За дорученням МВС України з вітальним словом до присутніх звернувся ректор навчального закладу Валерій Сокуренко. Він висловив вдячність усім ветеранам – і тим, хто працював у практичних підрозділах, і тим, хто навчав та виховував нові покоління правоохоронців, – за відданість справі, вірність обов’язку, витримку, мужність та сумлінну працю. «Найкраща оцінка вишу – це висока якість підготовки випускників. І в цьому велика заслуга ветеранів, які передають свій досвід та допомагають виховувати молоде покоління правоохоронців у дусі патріотизму та любові до України». Валерій Васильович побажав ветеранам миру, здоров’я, добробуту, злагоди в сім’ях та гарного настрою. За вагомий внесок у виховання курсантів і студентів університету у дусі патріотизму і високої національної свідомості та з нагоди Дня вшанування пенсіонерів і ветеранів системи МВС та Національної поліції України ректор вишу вручив Подяки Вченої ради Харківського національного університету внутрішніх справ ветеранам університету – Катерині Даниленко, Валентину Вакуловичу, Валерію Пчолкіну, Євгену Шаленку, Володимиру Котляру. Цінні подарунки отримали ветерани – ювіляри 2018 року.

Привітав ветеранів та вручив їм нагороди і начальник ГУНП в Харківській області Олег Бех. «Знаком пошани» було відзначено ветеранів Івана Байрачного та Володимира Євтушенка. Медаль «За сумлінну службу» ІІІ ступеня отримали Олексій Кравченко та Володимир Саморуков. Оголошено «Подяку» ветеранам Леоніду Білостоцькому, Сергію Волобуєву, Володимиру Поваляєву, Ігорю Огарєву. Олег Володимирович також вручив подарунки ветеранам-ювілярам 2018 року – Івану Борщу та Юрію Самойленку.

Цього дня ветеранів також привітали Голова ветеранської організації ХНУВС Сергій Кацалап, Голова ветеранської організації органів внутрішніх справ в Харківській області Володимир Карякін, Голова Ради Харківської обласної організації ветеранів України Валерій Прохоренко. Під час заходу були відзначені переможці обласного огляду роботи серед ветеранських організацій за 2018 рік, керівникам яких вручили дипломи. Серед них – Володимир Степаненко (Дергачівський відділ поліції), Микола Ляшко (Шевченківський відділ поліції), Володимир Аніконов (Управління поліції охорони).

Вищою нагородою Асоціації ветеранів МВС України «Почесний знак» ветерани нагородили ректора університету Валерія Сокуренка та начальника ГУНП в Харківській області Олега Беха. За рішенням президії Ради Харківської обласної ветеранської організації «Асоціація ветеранів МВС України» нагородою «Почесний знак» були відзначені Юрій Смирнов, Олександр  Бандурка, Сергій Гусаров, Михайло Мартинов, Олег Демченко.

Почесною грамотою Ради Харківської обласної організації ветеранів України та пам’ятною медаллю до 100-річчя з дня народження нашого земляка з міста Красноград «Главкома Ракетних військ стратегічного призначення головного маршала артилерії Володимира Толубка» були нагороджені ветерани МВС Вячеслав Богаєнко, Вадим Ботвінов, Євген Желєзов, Анатолій Сергєєв, Олександр Юхно.

У святковому концерті з музичним привітанням виступив творчий колектив Харківської обласної філармонії. Після закінчення урочистостей для присутніх курсантами та працівниками університету був підготовлений плац-концерт, в якому взяли участь ансамбль барабанщиць, підрозділ почесної варти та духовий оркестр університету.

ВЗГ ХНУВС