Відбулися урочисті заходи з нагоди приведення до Присяги працівника поліції випускників курсів первинної професійної підготовки Інституту післядипломної освіти Харківського національного університету внутрішніх справ. У заході взяли участь керівництво та особовий склад Інституту післядипломної освіти, працівники університету, батьки та рідні випускників.

Від імені ректора університету генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка випускників привітав проректор вишу Михайло Бурдін. Він зазначив, що кожний випускник пройшов складний шлях випробувань, продемонстрував витримку й наполегливість в оволодінні новими знаннями та навичками, побажав поліцейським успіхів у роботі та завжди керуватися Законом.

Випускники склали Присягу, пообіцявши вірно служити Українському народу, дотримуватися Конституції та законів України, поважати та охороняти права і свободи людини, честь держави, з гідністю нести високе звання поліцейського та сумлінно виконувати свої службові обов’язки. Михайло Бурдін вручив випускникам поліцейські жетони.

За роки свого існування університет підготував понад 50 тисяч висококваліфікованих кадрів для правоохоронних органів. Сьогодні багато випускників вишу не тільки захищають правопорядок, але й територіальну цілісність та єдність нашої держави на східних кордонах України, навіть ціною власного життя. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих захисників України та правоохоронців, які віддали своє життя, виконуючи службовий обов’язок, і поклали квіти до пам’ятника.

Відбулася традиційна церемонія відзначення кращого науково-педагогічного працівника за рейтингом серед курсантів і слухачів. За професіоналізм, науковий та творчий підхід до викладання, об’єктивність і принциповість Михайло Бурдін вручив вимпел викладачу Інституту післядипломної освіти Вікторії Єременко.

Від імені випускників до присутніх звернувся Олександр Ткач, який подякував керівництву та колективу університету за знання та досвід, отримані під час навчання й запевнив, що випускники будуть гідно нести службу в лавах Національної поліції України. 

Завершились урочистості музичним поздоровленням творчого колективу університету.

ВЗГ ХНУВС