У січні поточного року для курсантів Харківського національного університету внутрішніх справ розпочалася навчальна практика в підрозділах ГУНП в областях. 

Деякі з курсантів 2–3 курсів набувають практичного досвіду в підрозділах кримінального розшуку, превентивної діяльності та слідчих відділеннях Балаклійського відділу поліції ГУНП в Харківській області. Серед них і курсант 2 курсу факультету № 2 Ірина Іващенко. Закінчивши школу, дівчина вирішила вступати до Харківського національного університету внутрішніх справ, відхиливши пропозиції батьків обрати туристичну справу або, як мати, стати медичним працівником.

Визначитися з майбутньою професією  – важлива справа для кожної молодої людини. Це відповідальність перед суспільством, батьками, але, насамперед, перед самим собою. «Головне – не схибити, адже майбутнє потрібно не передбачати, а творити, – говорить Ірина. – Ще змалку я обрала свою майбутню професію. Батькам так і не вдалося переконати мене змінити думку. Мрія вела мене до мети».

Стати правоохоронцем дівчина вирішила саме завдяки батькові – працівнику карного розшуку. «Я бачила, як тато працює і вдень, і вночі, оберігаючи наш спокій, – говорить дівчина. – Люди цієї професії усім серцем віддані роботі, вірні своєму обов’язку та Присязі. Вони не бояться небезпеки та труднощів, і в будь-який момент готові ризикувати власним життям. Саме завдяки цим рисам я, не вагаючись, зробила чи не найголовніший вибір у своєму житті».

Наразі Ірина  проходить практику у секторі превенції. Під час стажування дівчина знайомиться з організацією діяльності служби дільничних офіцерів, основними напрямами діяльності ювенальної превенції та дозвільної системи. Ірина із завзяттям опановує обрану професію, набуває практичного досвіду, втілюючи в життя свою заповітну мрію – стати офіцером Національної поліції України.

ВЗГ ХНУВС за матеріалами

Балаклійського відділу поліції ГУНП в Харківській області