Харківський національний університет внутрішніх справ взяв участь у масштабному соціальному заході з популяризації науки для дітей і молоді «Наукові пікніки». Він був організований україно-польським проектом «Наукові пікніки в Україні», Харківським міським громадським об’єднанням «Центр розвитку громад», Департаментом у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради та Харківським міським центром дозвілля молоді.

Цього року в «Наукових пікніках» брали участь близько 50 вищих навчальних закладів, науково-дослідних інститутів, клубів, організацій, підприємств Харкова.

У рамках заходу в саду ім. Т. Г. Шевченка вищими навчальними закладами, задіяними у проекті, було організовано виставки, бесіди з викладачами та дослідниками, влаштовано демонстрацію власних науково-технічних розробок, науково-популярних фізичних та хімічних експериментів, проведено профорієнтаційні заходи тощо.

Харківський національний університет внутрішніх справ представляли: начальник відділення практичного навчання навчально-методичного центру Ірина Рязанцева, начальник відділу організації наукової роботи та працівники відділу Оксана Мірошниченко, завідувач навчальної лабораторії кафедри криміналістики, судової медицини та психіатрії факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства Віталій Загорулько, завідувач кафедри військової підготовки Сергій Бабак, інші працівники цих підрозділів, а також курсанти – члени наукового гуртка кафедри тактико-спеціальної підготовки.

Представники університету відповідали на численні запитання – про умови навчання, факультети, спеціальності, за якими готують фахівців, розповсюджували  рекламно-іміджеву продукцію – буклети, газети. Також представники університету влаштували демонстрацію спеціальних засобів захисту працівників міліції і показали, як працюють експерти-криміналісти, зокрема, виявляють відбитки пальців рук на поверхні предметів.

ВЗГ ХНУВС