Заступник декана факультету № 6 Оксана Брусакова отримала книгу Пола Гаудера «Верховенство права в реальному світі» від Голови Європейського центру верховенства права Дмитра Лученка, яку передала до фонду бібліотеки університету.

У книзі «Верховенство права в реальному світі» асоційований професор Університету Айови Пол Гаудер обґрунтовує нову концепцію верховенства права як координованого контролю над владою і показує, що за такого розуміння верховенство права створює і підтримує в суспільстві соціальну рівність. У захоплюючому міждисциплінарному дослідженні, яке плавно переходить від теорії до питань реального світу, Гаудер, спираючись на приклади від часів античної Греції до сучасних держав, проливає світло на те, як суспільства досягають верховенства права, як вони його підтримують в умовах політичних потрясінь, а також як його можна вимірювати і просувати в майбутньому.

«Верховенство права в реальному світі» є важливою працею для вчених, студентів, політичних агентів і всіх тих, хто вважає, що верховенство права є критично важливим для належного функціонування суспільства.

За умовами ліцензійної угоди, укладеної з Кембриджським університетом, кількість екземплярів цієї книги обмежена – не можна ані видати більшу кількість, ані розмістити її у вільному доступі в мережі Інтернет, ані купити. Тож усі бажаючі можуть ознайомитися з унікальним виданням українською мовою в бібліотеці університету.

ВЗГ ХНУВС