Доцент кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ Олександр Радченко та доцент кафедри криміналістики та судової експертології Тетяна Матюшкова в рамках підвищення кваліфікації прослухали інтенсивний навчальний курс за темою «Боротьба з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванням тероризму та фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення». Він пройшов на базі Державного закладу «Академія фінансового моніторингу післядипломної освіти» Державної служби фінансового моніторингу України у м. Київ.

Лекційні та практичні заняття проводили досвідчені фахівці, зокрема, аналітики Державної служби фінансового моніторингу України. Під час занять основна увага приділялася вивченню змісту таких явищ, як легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансування тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення, аналізу найбільш поширених схем відмивання таких коштів та систем протидії цьому, системи суб’єктів державного моніторингу, міжнародній співпраці органів фінансового моніторингу України з аналогічними органами зарубіжних країн, а також відповідними міжнародними організаціями, зокрема FATF, Moneyval та інші.

Набуті викладачами університету знання, навички та досвід у сфері протидії та попередження легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансування тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового зниження, будуть використані під час викладання таких дисциплін, як «Міжнародно-правові стандарти правоохоронної діяльності», «Міжнародне право», «Особливості розслідування окремих видів злочинів», «Методика розслідування злочинів» тощо.

ВЗГ ХНУВС