З нагоди відзначення Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту курсанти 1 курсу факультету № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ разом із деканом факультету підполковником поліції В’ячеславом Марковим та заступником декана факультету Павлом Макаренком відвідали меморіальний комплекс «Дробицький Яр».

Меморіальний комплекс знаходиться у Дробицькому яру на сході Харкова та відомий як місце масових розстрілів цивільного населення, переважно євреїв, що здійснювалися нацистськими окупаційними військами у 1941–1942 рр.

На в’їзді до комплексу знаходиться пам’ятний знак – менора. Сьогодні у складі комплексу парк, пам’ятник-монумент, траурна зала з чашею скорботи, в якій на планшетах білого мармуру увічнені тисячі імен жертв трагедії.

Під час відвідування меморіального комплексу представники університету прослухали лекцію щодо трагічної історії появи масового поховання в цьому місці під час Другої світової війни. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять мільйонів безвинно вбитих євреїв по всьому світу в часи окупації німецько-фашистськими загарбниками.

Декан факультету № 4 В'ячеслав Марков передав у дарунок музею комплексу німецький штик-ніж, який був на озброєнні нацистських окупаційних військ та був знайдений на території Харківської області.

В’ячеслав Валерійович зазначив, що майбутні покоління повинні пам'ятати про ці «чорні сторінки» з історії людства, в тому числі багатостраждального єврейського народу, й не допустити повторення таких трагедій, як Голокост.

Захід був проведений за сприянням первинної профспілкової організації працівників Харківського національного університету внутрішніх справ.

ВЗГ ХНУВС