Відбувся другий щорічний конкурс, організаторами якого виступили Генеральна прокуратура України та Міністерство освіти і науки України. Тема конкурсу «10 кроків прокурора до подолання корупції». Захід проводився серед студентів усіх вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальністю «Право». Мета проведення конкурсу – надати можливість студентській та курсантській молоді проявити себе та свої здібності.

До роботи Комісії з оцінки робіт студентів у цьому році долучилися міжнародні партнери, а саме представники Консультативної місії Європейського Союзу в Україні. Кожен член комісії відповідально та професійно поставився до виконання цього завдання. 

У своїх роботах студенти показали, як вони бачать боротьбу із корупцією, вказали на недоліки та зазначили шляхи їх усунення. Також у своїх роботах конкурсанти запропонували нові, сучасні, європейські ідеї зміни підходів щодо роботи прокурора та подолання корупції. 

У конкурсі взяли участь більше тисячі студентів з роботами у виді презентацій, творів, відео та віршів. До півфіналу було відібрано 77 робіт, із них комісія обрала 10 найкращих, серед них й робота, представлена курсантом 3 курсу факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ Віталієм Найдою та слухачем магістратури цього ж факультету Тетяною Гавриленко.

Урочиста церемонія нагородження відбулася в Генеральній прокуратурі України за участі Генерального прокурора України Юрія Луценка та Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич. Разом із переможцями в урочистостях взяли участь проректор вишу Олександр Бакумов, професор кафедри кримінального права і кримінології Андрій Ященко та викладач кафедри криміналістики та судової експертології Юлія Заболотна.

ВЗГ ХНУВС