Відбулися урочисті заходи з нагоди випуску та приведення до Присяги працівника поліції випускників курсів первинної професійної підготовки Інституту післядипломної освіти Харківського національного університету внутрішніх справ, які навчалися за програмою молодшого складу поліції (55 осіб) та дільничних офіцерів поліції (25 осіб). У заході взяли участь ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, перший проректор університету підполковник поліції Дмитро Швець, проректори Михайло Бурдін та Олександр Бакумов, а також керівництво та особовий склад Інституту післядипломної освіти, працівники університету, батьки та рідні випускників.

Відбулася церемонія складання Присяги. Випускники обіцяли вірно служити Українському народові, дотримуватися законів України, охороняти права та свободи громадян. Випускникам вручили поліцейські жетони.

Із визначною подією випускників привітав ректор університету. Валерій Васильович зазначив, що рішення стати поліцейським – це особистий вибір кожного. «Ви отримали необхідні ази знань, умінь та навичок, щоб служити в поліції, але, щоб стати справжнім фахівцем, необхідно постійно працювати над собою, підвищувати свою кваліфікацію, вчитися. Бажаю успіхів у службі, щоб ви обіймали високі посади, отримували спеціальні звання, гідну зарплату, а девіз Національної поліції України «Служити та Захищати!» став вашим життєвим кредо, вашим способом життя, а ваші рідні пишалися вами. Служіть так, щоб вас поважали люди та оберігав Господь Бог!», – зазначив ректор. Валерій Васильович також підкреслив, що Міністерство внутрішніх справ України робить усе необхідне для матеріального забезпечення правоохоронців. Зокрема, прийнято програму забезпечення поліцейських житлом. За два роки служби в поліції можна стати в чергу і згодом отримати у власність квартиру. Це серйозний крок щодо соціального захисту працівників поліції.

За традицією усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять захисників України та правоохоронців, які віддали свої життя за свободу та цілісність нашої держави, й поклали квіти до пам’ятника загиблим правоохоронцям.

Під час урочистостей відбулося нагородження кращого викладача Інституту післядипломної освіти, визначеного слухачами курсів. Вимпел за професіоналізм, науковий та творчий підхід до викладання, об’єктивність і принциповість отримав викладач інституту Віктор Журавель.  

Увесь особовий склад проголосив гасло Інституту післядипломної освіти – «Прагнути! Досягати!».

Від імені випускників до присутніх звернулася Вікторія Чуприн, яка подякувала керівництву та колективу університету за знання та досвід, отриманий під час навчання, та запевнила, що випускники гідно нестимуть службу в лавах Національної поліції, захищаючи права та свободи громадян. Для продовження служби випускники будуть направлені до Головних управлінь Національної поліції в Луганській, Полтавській та Харківській областях. 

Завершились урочистості музичним вітанням від учасників художньої самодіяльності університету.

ВЗГ ХНУВС