Для слухачів Інституту післядипломної освіти Харківського національного університету внутрішніх справ майор поліції Мар’яна Качинська провела друге бінарне заняття на тему «Ідентифікація жорстокого поводження з тваринами як форма превенції домашнього насильства».

У занятті також взяли участь представники громадськості – керівник Центру порятунку диких, екзотичних та домашніх тварин «Добрий дім» Ірина Подвойська та віце-президент Всеукраїнської спілки громадських організацій «Асоціація зоозахисних організацій України» Марина Суркова.

Під час заняття лектор ознайомила присутніх із досвідом країн ЄС у сфері превенції домашнього насильства, маргінальної поведінки крізь призму належного реагування на випадки жорстокого поводження з тваринами та їх попередження. Було розглянуто поняття та прояви жорстокого поводження з тваринами, алгоритм дій працівника поліції під час адміністративного та кримінального провадження у випадках жорстокого поводження з тваринами. Розглянуто питання взаємодії громадськості під час означених проваджень, а також можливості проведення у Харкові судово-ветеринарної експертизи. Обговорено питання направлення, проведення та використання результатів означеної експертизи у процесі притягнення винного до відповідальності. Лектор також надала телефон гарячої лінії допомоги тваринам 0-800-302-303.

Заняття пройшло у формі активного діалогу.

ВЗГ ХНУВС