Курсанти всіх курсів факультету № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ прослухали лекцію на тему «Я, ти і розписка» щодо змін, які відбулися у кримінальному законодавстві України в частині необхідності обов’язкового отримання згоди на сексуальні дії між партнерами.

Перед початком лекції до присутніх звернувся проректор університету Олександр Бакумов, який підкреслив важливість знання поліцейськими змін, що відбуваються в українському законодавстві, а також розуміння важливості отримання згоди в інтимних стосунках та недопущення проявів насильства. Лекцію провела спеціаліст з культури згоди Дар’я Андрєєва, яка розповіла про суттєві зміни, що відбулися 11 січня 2019 року у тексті статей 152 та 153 Кримінального кодексу України, та історію зміни ставлення суспільства до насильства, у тому числі щодо жінок, поступової появи в суспільних відносинах необхідності отримання згоди на інтимні дії між партнерами. Було розглянуто види згоди, у тому числі доцільності використання згоди в паперовому чи електронному вигляді.

Курсанти та науково-педагогічні працівники університету із зацікавленням прослухали лекцію, організовану деканом факультету № 4 підполковником поліції В’ячеславом Марковим та старшим викладачем кафедри кібербезпеки майором поліції Олексієм Рвачовим.

ВЗГ ХНУВС