У Харківському національному університеті внутрішніх справ триває робота щодо підготовки проекту Антикорупційної програми університету на 2019 рік, метою якої є створення ефективної системи запобігання і протидії корупції, подальше впровадження механізмів прозорості, доброчесності, зниження корупційних ризиків.

Для отримання інформації щодо корупційних ризиків, проведення їх фахової оцінки у Харківському національному університеті внутрішніх справ створена та функціонує відповідна комісія, якою на теперішній час проводиться аналіз зовнішнього та внутрішнього середовища закладу вищої освіти.

З метою повної, всебічної та об’єктивної ідентифікації корупційних ризиків пропонуємо долучитися до вказаної роботи працівників та здобувачів освіти університету, відповідних фахівців та інших осіб.

Інформацію, пов’язану з проведенням оцінки корупційних ризиків у ХНУВС, прохання надсилати на електронну адресу: [email protected] з приміткою «Оцінка корупційних ризиків».

 До відома.

Корупційний ризик – це ймовірність того, що відбудеться подія корупційного правопорушення чи правопорушення, пов’язаного з корупцією, яка негативно вплине на досягнення закладом визначених цілей та завдань.

Ідентифікація (виявлення) корупційних ризиків – проводиться шляхом дослідження (аналізу) зовнішнього та внутрішнього середовища на предмет виявлення чинників корупційних ризиків у нормативно-правових актах і організаційно-управлінській діяльності.

Внутрішнє середовище – це існуючі організаційно-управлінські процеси, які спрямовані на забезпечення реалізації законодавчо закріплених функцій та завдань.

Зовнішнє середовище  це ряд чинників навколишнього середовища (на які заклад вищої освіти не має прямого впливу), що впливають на здійснення університетом повноважень.

Чинники корупційного ризику це умови та причини, що можуть заохочувати (стимулювати), викликати або дозволяти скоєння посадовою особою при виконанні нею посадових обов’язків діянь, які можуть призвести до вчинення корупційного правопорушення чи правопорушення, пов’язаного з корупцією.