Представники Харківського національного університету внутрішніх справ провели профорієнтаційну зустріч у Полтаві. Учні випускних класів шкіл Полтавщини, їх батьки, рідні, друзі та всі бажаючі зібралися у міському Будинку культури, щоб поспілкуватися з представниками університету. Усіх, хто прийшов на зустріч, біля входу до Будинку культури вітав курсантський підрозділ барабанщиць.

Від імені ректора вишу генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка до присутніх звернувся проректор навчального закладу Анатолій Клочко. Він передав привітання від очільника університету та зазначив: «Харківський національний університет внутрішніх справ – відомий і потужний заклад вищої освіти, навчатися в якому мріють багато хлопців і дівчат. З його стін виходять не лише чудові фахівці, але й свідомі, патріотично налаштовані молоді люди, які стоять на захисті закону й по-справжньому люблять свою Батьківщину». Анатолій Миколайович розповів про особливості та переваги навчання в університеті на бюджетній та контрактній формах навчання, про структуру університету, про напрями підготовки та професійні досягнення як випускників вишу, так і тих, хто навчаються сьогодні, про їх здобутки в освітній, науковій, культурній та спортивній діяльності.

Під час заходу молодь мала можливість отримати необхідну й корисну інформацію щодо факультетів університету та спеціальностей, ознайомитися з інформаційно-іміджевою продукцією, стендами навчальних підрозділів вишу, отримати консультації щодо вступних випробувань, можливості навчатися на підготовчому відділенні та отримати військову спеціальність, закінчивши кафедру військової підготовки. Особливу увагу присутніх звернули на підготовку школярів до складання ЗНО на підготовчих курсах ХНУВС, у тому числі за допомогою безкоштовного серверу дистанційного навчання ХНУВС (http://d-learn.in.ua/moodle/login/index.php).

Також було зазначено, що кандидати з числа цивільних осіб, які бажають навчатися у закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання, що здійснюють підготовку поліцейських за кошти державного бюджету (курсанти), повинні пройти обов’язкову електронну реєстрацію на сайті https://osvita.np.gov.ua/

Творчі привітання для полтавчан підготував колектив художньої самодіяльності університету.

 

ВЗГ ХНУВС