У прокуратурі Харківської області відзначили переможців регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу «10 кроків прокурора до подолання корупції», роботи яких було направлено до Києва для участі у заключному, всеукраїнському етапі.

Захід відбувся за участі прокурора Харківської області державного радника юстиції 2 класу Юрія Данильченка та заступника прокурора області державного радника юстиції 3 класу Андрія Гончаренка.

«Мені дуже приємно, що є такі молоді люди, яким не байдуже щодо майбутнього правоохоронних органів і прокуратури, зокрема. Вони вірять у справедливість та подолання злочинності, – зазначив Юрій Данильченко під час зустрічі. – Їхні роботи – це свіжий погляд, нове бачення та розуміння молодого покоління юристів».

У рамках регіонального етапу конкурсу до прокуратури Харківської області було представлено 21 творчу роботу курсантів і студентів, які навчаються в Харківському національному університеті внутрішніх справ, Національному юридичному університеті ім. Я. Мудрого, Національному авіаційному університеті імені Жуковського «ХАІ», Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна. З усіх робіт обрали лише п’ять найкращих і направили їх до Генеральної прокуратури України для участі у фінальному етапі конкурсу.

«Вже другий рік поспіль ми вивчаємо студентські конкурсні роботи. До складу нашої комісії входили ті працівники, які мають відношення до цієї теми і добре розуміють специфіку боротьби з корупцією. Цього разу ми не могли одразу визначитися, які з робіт були кращими, які заслуговують найбільшої уваги. Генеральна прокуратура нам пропонувала обрати три роботи, але ми обрали п’ять, – зазначив Андрій Гончаренко. – В усіх них є цікаві думки. Треба, щоб молодь працювала з досвідченими спеціалістами і вносила в роботу щось своє, нове».

Слід зазначити, що до складу фіналістів, обраних Генеральною прокуратурою України, увійшли лише двоє харків’ян – представники Харківського національного університету внутрішніх справ курсант 3 курсу факультету № 1 Віталій Найда та магістр факультету № 1 Тетяна Гавриленко.

За словами прокурора Харківської області, Харківський національний університет внутрішніх справ представив найбільш талановиті роботи, які й здобули визнання на Всеукраїнському етапі конкурсу.

Усього в конкурсі взяли участь понад тисячі студентів вищих навчальних закладів України, які навчаються за спеціальністю «Право». Свої роботи вони представили у вигляді презентацій, творів, відеосюжетів і віршів.

ВЗГ ХНУВС