З нагоди святкування Міжнародного дня миротворців Організації Об’єднаних Націй Науковим товариством курсантів і студентів Харківського національного університету внутрішніх справ був проведений круглий стіл «Участь України у миротворчих операціях ООН: історія та сучасність».

У роботі круглого столу взяли участь науково-педагогічний склад університету – учасники міжнародних операцій ООН, курсанти і студенти усіх факультетів та інституту Харківського національного університету внутрішніх справ.

Захід відкрив куратор Наукового товариства курсантів і студентів, провідний науковий співробітник відділу організації наукової роботи, кандидат юридичних наук Володимир Чумак, який зазначив, що це свято присвячено тим, хто несе службу в «гарячих точках» нашої планети і докладає усіх зусиль для ліквідації загроз миру.

У заході взяв участь старший викладач кафедри криміналістики, судової медицини та психіатрії факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства Харківського національного університету внутрішніх справ, учасник міжнародних операцій ООН у Південному Судані Василь Корнієнко, який наголосив, що Організація Об’єднаних Націй – це гарант стабільності міжнародних відносин. Він розповів курсантам та студентам про власний досвід участі у міжнародній операції Організації Об’єднаних Націй з підтримки миру та безпеки в африканській республіці Південний Судан. Також він підкреслив, що керівництво місії ООН у Південному Судані неодноразово відзначало високий професійний рівень українського миротворчого контингенту, особливо в умовах бойових дій.

Під час роботи круглого столу прозвучали доповіді, які супроводжувалася жвавою та конструктивною дискусією.

 

ВЗГ ХНУВС