У Сумському центрі первинної професійної підготовки «Академія поліції» Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ проведено тактико-спеціальні навчання підрозділів Головного управління Національної поліції в Сумській області, Управління патрульної поліції у м. Суми та Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області. Мета навчань – налагодження взаємодії та координації дій органів системи Міністерства внутрішніх справ України під час забезпечення публічної безпеки та порядку, реагування на ускладнення оперативної обстановки і надзвичайні ситуації під час виборів Президента України.

Під час навчань були змодельовані різні ввідні ускладнення ситуації – від приховування бюлетенів, вчинення хуліганських дій, замінування та пожежі до блокування й спроби силового захоплення виборчої дільниці.

Такі навчання допомагають підрозділам системи МВС України максимально налагодити взаємодію та координацію дій під час забезпечення публічної безпеки та реагування на ускладнення оперативної обстановки.

«Академія поліції», м. Суми