Представники Харківського національного університету внутрішніх справ на чолі з ректором генералом поліції третього рангу Валерієм Сокуренком провели профорієнтаційну зустріч у м. Кременчук. Учні випускних класів шкіл Кременчука, їх батьки, рідні, друзі та всі бажаючі зібралися у Центральному будинку культури, щоб поспілкуватися з представниками вишу. Знайомство з Харківським національним університетом внутрішніх справ розпочалося ще у фойє, де факультети університету презентували себе, спеціальності та спеціалізації, за якими готують фахівців для Національної поліції України. Представники факультетів розповіли школярам про переваги професії правоохоронця, пояснили особливості оформлення особових справ та подання документів для вступу до вишу, про умови навчання та проживання в університеті. Вони поінформували молодь про можливість навчатися на кафедрі військової підготовки університету та отримати військову спеціальність. Також зазначили, що кандидати з числа цивільних осіб, які бажають навчатися у закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання, що здійснюють підготовку поліцейських за кошти державного бюджету (курсанти), повинні пройти обов’язкову електронну реєстрацію на сайті https://osvita.np.gov.ua/

Понад 1200 школярів та молоді Кременчука прийшли на День відкритих дверей університету, щоб більше дізнатися про навчальний заклад та обрати собі професію. Вітаючи присутніх, ректор вишу Валерій Сокуренко зазначив, що «Харківський національний університет внутрішніх справ – відомий і потужний заклад вищої освіти, навчатися в якому мріють багато хлопців і дівчат. З його стін виходять не лише чудові фахівці, але й свідомі, патріотично налаштовані молоді люди, які стоять на захисті закону й по-справжньому люблять свою Батьківщину».

Університет розбудовується, покращує навчальну та матеріально-технічну базу, впроваджує нові актуальні для сьогодення спеціальності. Так, до університету приєднується Кременчуцький льотний коледж. За словами Валерія Васильовича, для коледжу та його колективу це стане новим поштовхом для розвитку.

Міський голова м. Кременчук Віталій Малецький подякував керівництву та колективу університету за уважне ставлення до молоді та її майбутнього і підкреслив, що переведення Кременчуцького льотного коледжу у підпорядкування МВС відкриває для кременчуцької молоді унікальні можливості здобути якісну освіту, не виїжджаючи за межі міста, та поповнити лави працівників правоохоронних органів.

Для всіх присутніх колектив художньої самодіяльності університету підготував концерт.

ВЗГ ХНУВС