Представники Харківського національного університету внутрішніх справ цього ж дня відвідали ще одне місто Донеччини – Бахмут, в якому зустрілися з майбутніми випускниками шкіл міста. Стенди, які представляють факультети вишу та спеціальності – «Право», «Правоохоронна діяльність», «Кібербезпека», «Психологія», «Фінанси, банківська справа та страхування», рекламно-іміджева продукція – газети, буклети листівки з корисною інформацією про навчальний заклад – усе це для того, щоб допомогти старшокласникам більше дізнатися про університет, освітній процес, дозвілля. Молодь з цікавістю переглядала презентаційні фільми про навчальний заклад, ставила багато запитань. Найсміливіші випробували спеціальні засоби, які використовують в роботі правоохоронці – металошукачі, поліграф (детектор брехні), приміряли екіпірування, дізналися про небезпеки мережі Wi-Fi для користувачів та багато іншого.

У залі міського Будинку культури, де проходив захід, зібралися близько 500 школярів, щоб познайомитися з університетом. Проректор вишу Анатолій Клочко, вітаючи присутніх від імені ректора університету генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка зазначив, що свою службу Валерій Васильович розпочав на Донецькій землі, а саме в Бахмуті, коли місто ще мало назву Артемівськ. Тож, для когось із присутніх, нинішня зустріч може стати знаковою, відкриє нові обрії та перспективи. Анатолій Миколайович розповів присутнім про університет, про те, чим він живе сьогодні і які плани має на майбутнє, як розбудовує навчальну та матеріальну базу. Для того, щоб стати курсантом вишу потрібно не лише добре вчитися, але й бути фізично загартованим, витривалим, дисциплінованим, вихованим, без шкідливих звичок. «В університеті є всі необхідні умови і для навчання, і для змістовного дозвілля. Працюють численні спортивні секції, гуртки художньої самодіяльності. Тож, навчатися в Харківському національному університеті внутрішніх справ цікаво і престижно. Від того, як ви будете учитися, а згодом і служити – залежатиме і ваша доля, і майбутнє нашої держави», – підкреслив проректор вишу.

Начальник ГУНП в Донецькій області генерал поліції третього рангу Микола Семенишин зазначив, що служити народові України та захищати його це дуже відповідальна місія, яка під силу лише справжнім патріотам своєї країни.

Завершилася зустріч виступами колективів художньої самодіяльності вишу та ансамблю барабанщиць.

ВЗГ ХНУВС