Відбулася зустріч курсантів 2 курсу факультету № 1 групи № 204 з випускником нашого університету 1997 року, а зараз командиром мінометної батареї, старшим лейтенантом Збройних Сил України Андрієм Скобочкіним. Під час зустрічі Андрій Олександрович розповів про те, як склався його службовий та життєвий шлях, про свій професійний та бойовий досвід, про розуміння того, що таке любов до Батьківщини, про почуття відповідальності за свою країну, свій народ, свою сім’ю. Бесіда була дуже теплою та щирою.

Бойовий шлях Андрія Скобочкіна розпочався навесні 2014 року від солдата – до командира відділення роти, командира взводу, командира роти. Сьогодні Андрій Олександрович – командир батареї, має численні нагороди, серед яких «Знак пошани», «Хрест Розвідника», «Лицарський хрест родини Мазеп», медалі «За жертовність і любов до України», «За оборону Маріуполя», «За відвагу». Та, на жаль, за цими нагородами біль та гіркота втрат товаришів, з якими пліч-о-пліч боронили рідну землю. Їх пам’ять учасники зустрічі вшанували хвилиною мовчання, а курсант Найда Віталій продекламував свій вірш. Власним віршем поділився й Андрій Скобочкін.

Під час зустрічі говорили не лише про службу, курсантів цікавили й питання про сім’ю, дітей, мрії, кумедні історії з курсантського життя тощо. Тож час пролетів непомітно й після завершення зустрічі курсанти щиро побажали Андрію Олександровичу більше не втрачати побратимів, залишитися неушкодженим та скоріше повернутися до своєї родини та мирного життя.

Доцент кафедри криміналістики та судової експертології,

підполковник поліції Тетяна Матюшкова