Начальник факультету підготовки фахівців для підрозділів боротьби з кіберзлочинінстю та торгівлею людьми Харківського національного університету внутрішніх справ В’ячеслав Марков взяв участь у круглому столі «Інформатизація охорони здоров’я України», що був організований Комітетом Верховної Ради України з питань охорони здоров’я спільно з громадською організацією «IT Альянс».

Сучасні інформаційні технології проникли практично в усі сфери життя людини. Медицина не є винятком. Однак сфера охорони здоров'я України тільки стоїть на порозі інформатизації. Проблемним питанням та перспективам інформатизації вітчизняної медицини і був присвячений круглий стіл, в якому взяли участь понад 60 учасників, серед яких – члени Комітету з питань охорони здоров'я, представники Міністерства охорони здоров’я, Академії медичних наук України, Київської міської державної адміністрації, Посольства США в Україні, Світового банку, керівники американських і європейських компаній-розробників і постачальників медичних інформаційних систем, керівники обласних відділів охорони здоров’я, юристи та інші фахівці.

Під час дискусії було обговорено наступні питання: міжнародний досвід інформатизації охорони здоров'я, перспективи створення національної інформаційної системи медицини, інтеграція бізнес-процесів в охороні здоров'я, захист персональних даних пацієнтів, законодавча база інформатизації медичної галузі України тощо.

В'ячеслав Марков відзначив, що під час створення єдиної інформаційної бази даних усіх громадян країни, необхідно забезпечити належний захист персональних даних пацієнтів, історії хвороб та недопущення витоку лікарської таємниці.

Результатом роботи круглого столу стало рішення щодо створення ініціативної групи для розробки стратегічних завдань для реалізації проектів з інформатизації охорони здоров’я України національного масштабу.

 

ВЗГ ХНУВС