Доцент кафедри юридичних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Наталія Дуравкіна та студенти 2 курсу Карина Дворядкіна та Єлизавета Кулібаба взяли участь у І Школі вирішення сімейних спорів у м. Києві.

Школа була організована Координаційною радою молодих юристів України при Міністерстві юстиції України, «K-project center», та Європейським університетом.

Під час роботи школи було проведено комплекс майстер-класів та дискусій у контексті проблем сучасного вирішення сімейних спорів та розвитку навичок молодих юристів. Розглядалися проблематика використання медіації та інші способи вирішення сімейних спорів, а також практика врегулювання в судовому порядку таких питань, як розірвання шлюбу та поділ майна; стягнення аліментів; визнання шлюбу недійсним; визначення порядку спілкування з дитиною і місця її проживання; позбавлення або обмеження батьківських прав; розірвання шлюбу у разі реєстрації осіб на території АРК; розірвання шлюбу у разі реєстрації осіб в областях, де проходить антитерористична операція (Донецька, Луганська обл.); розірвання шлюбу з іноземцем та інших.

Сумська філія ХНУВС