Працівники та курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ відвідали прем’єру медіа-комедії «Нігілісти» у Харківському академічному драматичному театрі ім. О.С. Пушкіна. Це сучасна інтерпретація роману Івана Сергійовича Тургенєва «Батьки та діти».

У спектаклі використані сучасні, ілюстративні, буфонадні та естрадні прийоми. Є грубий монтаж і паралельні дії, поєднання декількох епох, коли один простір перетікає в інше. Герої переміщаються в абстрактних світах між минулим і майбутнім, між небом, землею і водою. Та й самі вони то виявляються персонажами з масової культури, радянського і сучасного кіно, то знову перевтілюються в образи з тургенєвского роману. Автори постанови зробили спробу відмовитися від традиційного прочитання роману Тургенєва, а буквально все перекроїти й переосмислити, зрозуміти, проаналізувати прояви нігілізму в сучасному суспільстві.

Спектакль та його оригінальне прочитання справив враження на молодь та змусив замислитися над тим, хто сьогодні є нігілістом для нашого покоління та уявити образ Базарова наших днів.

ВЗГ ХНУВС