Працівники, курсанти, слухачі магістратури та Інституту післядипломної освіти Харківського національного університету внутрішніх справ у складі Харківського гарнізону поліції забезпечують публічну безпеку та порядок у місті Харків та Харківській області на виборчих дільницях та в місцях розташування окружних і територіальних виборчих комісій. Усього службу несуть 3879 працівників поліції та курсантів ХНУВС. Для здійснення спільного патрулювання на вулицях та в інших громадських місцях додатково залучені працівники Управління патрульної поліції та військовослужбовці Нацгвардії.

Окрім забезпечення публічного порядку, на органи внутрішніх справ покладається охорона виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації у приміщеннях виборчих комісій та під час їх перевезення членами виборчих комісій.

У ситуаційному центрі МВС цілодобово працює гаряча лінія + 38044-254-97-56. Для прийому інформації від іноземних спостерігачів у Центрі чергують поліцейські, які володіють англійською. Інформацію також можна надсилати на електронну пошту [email protected]».

ВЗГ ХНУВС