У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України». У конференції взяли участь та виступили з доповідями директор Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Станіслав Перлін, заступник директора з наукової роботи Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. засл. проф. М.С. Бокаріуса Олег Угровецький, заступник начальника відділу психологічного забезпечення управління кадрового забезпечення ГУНП в Харківській області підполковник поліції Роман Глущенко, заступник начальника відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Харківській області підполковник поліції Лариса Радіонова, старший інспектор цього ж відділу майор поліції Костянтин Шеремет, а також науковці університету та інших закладів вищої освіти з Києва, Харкова, Хмельницького, Львова, Дніпра, Сум, Сєвєродонецька.

Відкрив наукове зібрання ректор університету доктор юридичних наук, професор, генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко. Він привітав учасників заходу та підкреслив важливість питань, пов’язаних з підготовкою та службовою діяльністю фахівців-психологів. Валерій Васильович зазначив, що «головне завдання університету в реалізації реформ, започаткованих МВС України, це підготовка кадрів. Вони мають бути компетентними в службовій діяльності та затребувані суспільством, адже завдання поліції – це не служба, а надання послуг, щоб люди відчували себе захищеними», – наголосив ректор. Перший проректор університету підполковник поліції Дмитро Швець підкреслив, що нинішня конференція вже давно стала традиційною і проводиться 11-й раз. З кожним роком зростає кількість її учасників,  які представляють майже усі регіони України. «Конференція є надзвичайно корисною для курсантів і студенів, які присутні в залі, – зазначив Дмитро Володимирович. – Питання, які будуть розглядатися, допоможуть їм у майбутньому становленні та відчути важливість професії психолога».

Під час виступів учасники конференції піднімали питання, пов’язані з підготовкою кадрів для різних підрозділів Національної поліції – ювенальної превенції, підрозділів патрульної поліції, а також проходженням підвищення кваліфікації психологів та інших спеціалістів у ХНУВС. Це питання, пов’язані і з освітнім процесом, і з процесом психологічної підготовки. За словами начальника кафедри педагогіки та психології, доктора педагогічних наук, професора Олени Федоренко, розглянуті під час конференції питання, були пов’язані з психолого-педагогічними проблемами. Обговорювалися також подальші перспективи підготовки кадрів, актуальні проблеми психологічної експертизи, сучасні тенденції в розвитку науково-психологічних досліджень поліцейських тощо.

ВЗГ ХНУВС