У Львові відбувся Чемпіонат ФСТ «Динамо» України з гирьового спорту за програмою комплексних змагань «Динаміада–2019». У змаганнях взяли участь збірні команди закладів вищої освіти МВС України, збірні команди територіальних організацій ФСТ «Динамо» України, а також центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовує та координує Міністр внутрішніх справ України.

Чемпіонат проходив протягом двох днів у Палаці спорту «Динамо». Боротьба за перемогу велася серед 186 спортсменів у семи вагових категоріях. Учасники виконували вправу «Поштовх» двома гирями вагою 32 кг та 24 кг та вправу «Ривок» гирями у 32 кг та 24 кг.

У церемонії відкриття чемпіонату взяли участь начальник відділу неолімпійських видів спорту ФСТ «Динамо» України Ігор Янко, головний суддя змагань президент Союзу гирьового спорту України, суддя міжнародної категорії Валентин Бербеничук та ін.

Як зазначив Ігор Янко, такі змагання відбуваються раз на два роки. З’їжджаються спортсмени з усієї України. Цього року у чемпіонаті беруть участь 22 команди. Половина спортсменів – учасників змагань, є членами збірної України з гирьового спорту, серед них – три заслужених майстри спорту України та десять майстрів спорту України міжнародного класу.

«Перший такий Чемпіонат відбувся у 2017 році у Львові, – зазначив Ігор Янко. – ФСТ «Динамо» – це єдина організація, яка одночасно проводить змагання серед команд різних груп. Гирьовий спорт має прикладне спрямування, його мета – підвищення рівня фізичної підготовленості працівників правоохоронних органів. Цей вид спорту допомагає загартуватися та вміти витримувати великі навантаження – наприклад, транспортувати поранених. Гирьовий спорт також виховує у спортсменів й такі якості, як витримку та терпіння, що необхідні кожному».

Курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ в особистому заліку посіли наступні місця:

  • у ваговій категорії 63 кг курсант 2 курсу факультету № 2 Вадим Коковін зайняв ІІ місце;
  • у ваговій категорії 68 кг курсант 1 курсу факультету № 3 Роман Дзись – ІІ місце;
  • у ваговій категорії 73 кг курсант 1 курсу факультету 4 Ілля Федоренко – ІІІ місце;
  • у ваговій категорії 85 кг курсант 2 курсу факультету № 2 Олександр Нежмаков – ІІ місце;
  • у ваговій категорії 95 кг курсант 1 курсу факультету № 3 Євгеній Таранський – ІІ місце.

За результатами змагань серед команд закладів вищої освіти системи МВС переміг Національний університет цивільного захисту України, II місце отримала команда Харківського національного університету внутрішніх справ, а III місце посів Львівський державний університет безпеки життєдіяльності.

ВЗГ ХНУВС

за матеріалами ВЗГ ЛДУВС