Князь Київський  Володимир Великий – є видатною постаттю в історії нашої країни. Він був авторитетним  політиком,  далекоглядним реформатором, тонким дипломатом. Літописи його описують як активну, імпульсивну особистість, спрямовану на досягнення поставленої мети.

Цього року Україна відзначає 1000-річчя з дня упокоєння Володимира Великого. До цієї дати був приурочений історичний екскурс, організований для першокурсників Харківського національного університету внутрішніх справ фахівцями університетської та Харківської обласної бібліотек.

 Слайд-матеріали та відеофрагменти перенесли юнаків і дівчат до часів розквіту Київської Русі, визначних історичних подій, пов’язаних із побудовою великої держави, до яскравої та самобутньої культури українського народу.

Молодь дізналася про цікаві факти із життя великого Князя Володимира, які назавжди вписані в історію держави, про найважливіше, що зробив він для України. Це – прийняття християнської віри, розвиток законодавства на Русі, проведення реформ, поширення освіти, письменства, заснування нових міст, будівництво церков, карбування грошей. Після 35 років правління, князь Володимир залишив по собі могутню державу, з якою рахувалися як Візантія, так і Європа. Після смерті його ім’я віднесено до ліку святих.

 Університетська спільнота у межах зустрічі ознайомилася з розгорнутою книжково-ілюстративною експозицією «Володимир Великий – апостол святої віри».

 

ВЗГ ХНУВС