У Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція студентів «Питання сучасної науки і права». У роботі конференції взяли участь близько 100 молодих науковців-правників з вищих навчальних закладів України, які приїхали поділитися своїми науковими здобутками у галузях права, економіки та суспільних наук.

Учасників конференції привітав директор Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ доктор юридичних наук, професор Сергій Лукаш. Він зазначив, що «для майбутніх фахівців-юристів студентська наука – це перша спроба зайнятись серйозною справою і, доклавши певних зусиль, отримати результат. Тож проведення такої конференції надає студентам можливість обмінятися думками з приводу актуальних питань юриспруденції, філософії, історії, економіки та освіти на шляху розбудови державності України». Також з початком роботи конференції учасників зібрання привітали начальник управління взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Сумської обласної державної адміністрації Віталій Тимошенко та голова наукового товариства студентів Сумської філії ХНУВС Владислава Шутько.

Після пленарного засідання робота конференції розподілилася за наступними напрямками: теоретико-історичні шляхи розвитку держави та права; становлення конституціоналізму в Україні та зарубіжних країнах; цивільне право та цивільний процес в умовах євроінтеграції; теоретичні та практичні питання господарського права і процесу, адміністративного права і процесу, фінансового права; шляхи розвитку трудового, земельного,  екологічного права у демократичному суспільстві; проблеми кримінального права та процесу на сучасному етапі розвитку українського державотворення; філософські питання постнекласичної науки; міжмовна комунікація і право; правові основи освіти в умовах сучасного державотворення; соціально-економічна трансформація суспільства та проблеми євроінтеграції у процесі розбудови державності України.

Після закінчення наукового заходу найактивніші учасники та найкращі доповіді були відзначені грамотами, а всі учасники конференції отримали сертифікати.

Сумська філія ХНУВС