У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся V Міжнародний студентський саміт «Права людини в умовах сучасних глобалізаційних викликів». Співорганізатором конкурсу-саміту стала Всеукраїнська громадська організація «Асоціація українських правників».

У саміті взяли участь 18 команд, які представляли заклади вищої освіти України, Польщі та Казахстану. Кожна команда презентувала власний проект. Для студентів та курсантів за традицією було проведено майстер-класи за участі відомих вчених, політиків, представників органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських об’єднань та ін. Зокрема, перед майбутніми правниками виступили Голова Офісу Ради Європи в Україні, представник Генерального секретаря Ради Європи з питань координації програм співробітництва Мортен Енберг та президент Всеукраїнської громадської організації «Асоціація українських правників» Василь Костицький.

У складі команди Харківського національного університету внутрішніх справ – курсант 2 курсу факультету № 2 Владислав Степаненко, курсант 4 курсу факультету № 1 Вікторія Цебинога, науковий керівник – провідний науковий співробітник відділу організації наукової роботи, кандидат юридичних наук Володимир Чумак.

Курсанти університету презентували своє дослідження на тему «Протидія кібербулінгу як суспільно небезпечного явища в Україні: сучасні реалії та міжнародний досвід». За результатами конкурсу їх робота посіла 2 місце, а курсанти були нагороджені Дипломами ІІ ступеня.

ВЗГ ХНУВС